Ruska salata koja je poznata još i pod imenom Olivier nastala davne 1860. godine u jednom restoranu u Moskvi, kao kreacija francuskog kuhara Olivier-a. Dosta je slična francuskoj salati, razlikuje se u tome što uz povrće kao dodatak ide i meso.
Sastojci:
- 5 kuhanih jaja
- 5 mrkvi
- 5 kiselih krastavaca
- 5 krumpira
- 400 g graška
- 200 g salame po izboru
- 450 g majoneze
- malo senfa
- malo soka od limuna
- malo soli
- ulje
- ocat
Priprema:
Krumpir i mrkvu narezati na sitne kocke, te zajedno sa graškom skuhati u slanoj vodi, procijediti i začiniti sa uljem i octom. Isjeći krumpir na sitne kockice pa ga skuhati, također i mrkvu prvo isjeći na sitne kockice pa i nju skuhati. Također na sitne kocke narezati jaja i salamu po izboru (pileća, pršut, pileća prsa, hladna pečenka). Dodati sol i papar i majonezu i sve zajedno dobro pomiješati.
Nema komentara
Objavi komentar