ads

Ruska salata

Ruska salata koja je poznata još i pod imenom Olivier nastala davne 1860. godine u jednom restoranu u Moskvi, kao kreacija francuskog kuh... thumbnail 1 summary
Ruska salata koja je poznata još i pod imenom Olivier nastala davne 1860. godine u jednom restoranu u Moskvi, kao kreacija francuskog kuhara Olivier-a. Dosta je slična francuskoj salati, razlikuje se u tome što uz povrće kao dodatak ide i meso.
Sastojci:
  • 5 kuhanih jaja
  • 5  mrkvi
  • 5 kiselih krastavaca
  • 5 krumpira
  • 400 g graška
  • 200 g salame po izboru
  • 450 g majoneze
  • malo senfa
  • malo soka od limuna
  • malo soli
  • ulje
  • ocat
Priprema: 
Krumpir i mrkvu narezati na sitne kocke, te zajedno sa graškom skuhati u slanoj vodi, procijediti i začiniti sa uljem i octom. Isjeći krumpir na sitne kockice pa ga skuhati, također i mrkvu prvo isjeći na sitne kockice pa i nju skuhati. Također na sitne kocke narezati jaja i salamu po izboru (pileća, pršut, pileća prsa, hladna pečenka). Dodati sol i papar i majonezu i sve zajedno dobro pomiješati.

Nema komentara

Objavi komentar