Za francusku salatu možemo definitivno reći da je jedna od najpopularnijih salata na našim područjima. Zanimljivo je da bez obzira na ime ona ne potječe iz Francuske, već je iz Rusije. U biti francuska salata je jedna od verzija ruske salate. Ovdje ćete pronaći dva načina + za pripremu popularne francuske salate.
1. način pripreme francuske salate
Sastojci:
- 1/2 kg krumpira
- 10 dg selenovog korijena
- 4 mrkve (cca 20 dg)
- peršinov korijen (6 dg)
- ulje
- ocat
- 4 kisela krastavca
- 1 jabuka (10 dg)
- 20 dg zelenog graška
- 2 jaja
Sastojci za domaću majonezu:
- 1/2 litre ulja
- 1 žlica senfa
- sol
- prstohvat papra
- prstohvat šećera
Priprema:
U slanoj vodi skuhati krumpir , selenov i peršinov krojen i mrkvu. Kada je skuhano sve narežite na sitne kockice i začinite uljem i octom . Također narežite na kocke krastavce, jaja i dodajte kuhani zeleni grašak. Sve zajedno dobro pomiješati i dodati majonezu.
Priprema domaće majoneze:
Mikserom miješajte 2 žumanjka za žlicom senfa, te uz stalno miješanje polako dodavajte kap po kap ulja. Dodajte sol i papar te pred sam kraj limunov sok.
2. način pripreme francuske salate
Sastojci:
- 4-5 krumpira
- šalica bijelog graha
- selenov korijen
- 4 mrkve
- 2 jabuke
- 2 kisela krastavca
- majoneza
- ulje
Priprema:
Skuhajte bijeli grah, mrkvu, krumpir i selenov korijen u slanoj vodi. Sve sastojke narezati na sitne kockice, te dodajte 2 naribane jabuke i 2 nasjeckana kisela krastavca. Sve zajedno dobro pomiješati i dodati majonezu.
Nema komentara
Objavi komentar