Salata je vrsta hrane koja često ide kao prilog uz glavno jelo. Ali ovaj recept će vam pokazati da to nije nužno tako. Kombinacija povrća, gljiva, palente uz prave začine daje jako ukusnu salatu. Palenta kao dodatak „pomaže“ tako da nakon ove salate nećete imati osjećaj gladi.
Sastojci:
- 150 gr skuhane palente
- 100 gr rikole
- 150 gr gljiva
- 100 gr skuhanog slanutka
- 1 rajčica
- 1 svježi krastavac
- malo mlade kapulice
- malo narezanog bijelog kupusa
- malo zelene salate
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- ocat
Priprema:
Dobro operite i narežite rikolu, zelenu salatu, bijeli kupus, rajčicu i krastavac. Palentu skuhajte te je izlijte u tepsiju, da bi je mogli kad se ohladi rezati na male kockice. Na roštilj tavu stavite narezane gljive, dodajte malo sitno sjeckanog bijelog luka, te pustite da se gljive ispeku. Kad su gljive gotove dodajte kockice palente (da bi palenta bila pikantnija u vodu u koju se kuha sitno nasjeckajte dva peperoncina) te ih nekoliko minuta držite na roštilj tavi. U veliku zdjelu stavite sve isjeckane sastojke, dodajte gljive i palentu, te začinite sa solju, paprom, maslinovim uljem i octom. Ovu salatu možete prilagoditi po vašim željama i mogućnostima s tim da je preporuka da obavezno ubacite rikolu.
Nema komentara
Objavi komentar