Sastojci:
1/2 kg krumpira
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- 2 manja crvena luka
- 4-5 rajčica ili 200 gr cherry rajčica
- 150 gr feta sira
- sol, papar
- maslinovo ulje, ocat
Priprema:
Krumpir skuhajte u kori te ga očistite. Crveni luk, crvenu i zelenu papriku nasjeckajte na trakice, malo posolite i stavite 20 min. u pećnicu zagrijanu na 180°C. Rajčicu isjeckajte. Ohlađeni krumpir, ohlađenu pečenu papriku i crveni luk, rajčicu (u obzir dolaze i cherry rajčice) pomiješajte i začinite smjesom od maslinova ulja, octa, soli i papra. Kad dobro promiješate natrgajte fetu sir i sve zajedno lagano promiješajte.
Ovoj salati možete dodati i gljive (njih onda stavite peći sa paprikama i crvenim lukom), krastavce, pečene tikvice i patlidžane, masline, sušene rajčice…




Nema komentara
Objavi komentar