ads

Cezar salata

Najpoznatija salata od piletine je definitivno Cezar salata koja je prvi put pripremljena davne 1924. godine. Cezar salatu osmislio meksi... thumbnail 1 summary
Najpoznatija salata od piletine je definitivno Cezar salata koja je prvi put pripremljena davne 1924. godine. Cezar salatu osmislio meksički kuhar talijanskog porijekla u svom restoranu direktno za stolom gosta. I tako je Cezar salata od davne 1924. pa sve do danas uveselila mnoge trpeze.
Sastojci:
  • 1 glavica kristal salate
  • 200 gr pilećih prsa (s roštilja ili tave)
  • 100 gr dimljene slanine
  • 3 češnja češnjaka (sitno narezati)
  • sok od 1 limuna
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • 5 žlica majoneze
  • 2 kriške tosta
  • svježi parmezan
  • Priprema:
    Slaninu sitno narezati i popržiti nekoliko minuta na tavi bez dodavanja masnoće. Potom slaninu izvaditi i staviti na kuhinjski papir da upije masnoću. Na istoj tavi popržiti tost koji ste prethodno narezali na sitne kocke i pomiješali sa češnjakom. Na roštilj tavi ispeći pileće meso koje ste prethodno narezali na trakice. Maslinovo ulje pomiješati sa sokom od limuna, dodati sol i papar i prelite preko kristal salate koju ste prethodno dobro oprali i narezali. Dodati piletinu, slaninu, prženi tost, sve zajedno pomiješati i na kraju posuti sa parmezanom.

Nema komentara

Objavi komentar