Kod pripreme voćnih salati, naravno uz dobar ukus, jako je važan i lijep izgled. Stoga pri rezanju voća koristite oštar nož da se voće ne bi zgnječilo, a salata pretvorila u kašu. Voće kombinirajte ovisno o sezoni i vašim željama. Ako pripremate voćnu salatu sa šlagom pomiješajte sastojke neposredno prije posluživanja, jer se šlag u otapa u dodiru sa voćnim kiselinama. Ukoliko voćnu salatu pripremate ranije u hladnjaku voće i pripremljeni šlag držite u odvojenim posudama.
Sastojci:
- 200 gr svježeg ananasa
- 200 gr zelenog grožđa
- 200 gr svježih jagoda
- 200 gr naranče
- 200 gr kiwija
- 200 gr jabuke
- 200 gr banane
- 25 gr naribane tamne čokolade
- 250 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Voće oprati, oguliti koru i narezati na sitne komade. Posuti sa naribanom čokoladom i staviti u hladnjak. Od vrhnja umutiti šlag i pomiješati prije posluživanja.
Nema komentara
Objavi komentar