Za grčku salatu možemo reči da je zdrava salata i danas na svakom koraku možemo pročitati da je mediteranska prehrana stil života- i to zdrav stil života. Grčka salata se temelji na svježem povrću koje daje našem tijelu potrebne hranjive tvari. Jako bitan savjet za Grčku salatu je da maslinovo ulje mora biti extra kvalitete- to je jedan od najvažnijih sastojaka ove salate, te ako se držite toga – uspjeh je zagarantiran.Maslinovo ulje je osnova mediteranske prehrane jer Grci uvijek nastoje izbjeći margarin i maslo, posebno kada je priprema hrane u pitanju, jer ipak je maslinovo ulje prirodan lijek za smanjenje kolesterola, a i smanjuje rizik od srčanih oboljenja.
Sastojci:
- 15-ak komada sitne grapolo rajčice
- 1 svježi krastavac
- 1 zelena paprika
- 1 veliki luk
- rukola salata
- Najmanje 100 gr feta tvrdi sira
- 15-20 crnih maslina
- peršin
- origano
- krupna sol
- papar
- Extra djevičansko maslinovo ulje
- ocat
Priprema:
- Grapolo rajčice izrezati na pola
- Svježi krastavac dobro oprati (ne guliti, narezati na sitne komadiće
- Zelenu papriku, rukola salatu i luk narezati na sitne komade
- Sve sastojke staviti u zdjelu i dobro ih promiješati
- Poslužiti hladno
Ova salata može biti glavno jelo, ili ukusan dodatak mesu i grčkim krumpir kuglama.
Nema komentara
Objavi komentar