Talijani imaju pizzu, a francuzi Quiche Lorraine – popularnu slanu pitu koja se najčešće priprema od slanine, sira i jaja. Mirjanin recept je u kombinaciji sa palentom uz dodatak vrhnja, a peče se na papiru za pečenje.
Sastojci za tijesto:
- 1+1/4 čaše (čaša od 250ml) običnog brašna
- 1/3 čaše instant palente
- 125 gr maslaca
- 3 žlice hladne vode
Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto i između 2 papira za pečenje razviti ga u dimenzije 24×36 cm.
Sastojci za nadjev:
Sastojci za nadjev:
- 50 gr sira parmezana
- 250 gr šunke ili mesnate slanine,
- malo mladog zelenog luka,
- 1/2 čaše vrhnja za kuhanje,
- 1 jaje
Sitno narezanu slaninu i luk staviti zajedno sa sirom u posudu i preliti vrhnjem i jajem koje smo prethodno zajedno lagano umutili. Nadjev rasporediti preko tijesta i lagano podignuti strane tijesta sa papirom. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200ºC 35 minuta.




Nema komentara
Objavi komentar