Sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 10 dkg crvenog luka
- 30 dkg poriluka
- 1 litra jušnog temeljca
- sol
- papar
- 1 žlica gustina
- 1 žumanjak
- 0,5 dl vrhnja za kuhanje
- 1 žlica narezanog peršina
- 3 žlice naribanog ovčjeg sira
Priprema:
Na maslacu popržiti sitno narezani crveni luk. Kada poprimi zlatno žutu boju dodati narezan poriluk (bijeli dio). Pržiti nekoliko minuta uz stalno miješanje. Doliti jušni temeljac, sol i papar. Kada uzavre smanjiti temperaturu ikuhati još 20 minuta uz povremeno miješanje. Sa štapnim mikserom propasirati juhu, te dodati gustin, žumanjak i vrhnje za kuhanje. Kada prokuha dodati sitno narezani peršin i ovčji sir, te ukloniti sa vatre.




Nema komentara
Objavi komentar