Sastojci:
2 dkg maslaca
- 30 dkg šampinjona
- 10 dkg šunke
- 10 dkg crvenog luka
- 15 dkg rajčica
- 2,5 dl mlijeka
- 0,5 lit vode
- sol
- papar
Priprema:
Gljive oprati, očistiti i narezati na kockice. Popržiti ih na maslacu nekoliko minuta, te dodati narezanu šunku. Uz stalno miješanje pržiti 3 minute i dodati sitno narezani luk. Kada luk poprimi zlatno žutu boju dodati na kockice narezanu rajčicu (prethodno rajčice očistiti od kožice i izvaditi sjemenke). Sve zajedno preliti sa mlijekom i vodom, te dodati sol i papar. Kada juha prokuha, smanjiti temperaturu i ostaviti da se kuha na laganoj vatri oko 20 minuta uz povremeno miješanje. Ukoliko želite krem juhu od gljiva, samo na kraju lagano juhu izmiksajte sa štapnim mikserom.




Nema komentara
Objavi komentar