Krešimir nam je poslao recept za pripremu krem juhe od špinata. Juhu poslužite uz poprženi kruh ili tostirani tost kruh a u sredinu juhe stavite žličicu kiselog vrhnja.
Sastojci:
- 400 g mladog špinata
- 1 kom srednje velikog krumpira
- 1 kom luka
- 2-3 režnja češnjaka
- 1/2 kocke povrtne juhe
- 1 l vode
- 0,2 dcl vrhnja za kuhanje
- prepečeni kruh (tostirani kruh)
- kiselo vrhnje
- sol
- papar
Priprema:
- Narezani luk lagano popržite na malo ulja pred kraj dodajte nasjeckani češnjak i krumpir , još malo popržite.
- U međuvremenu stavite vodu da zakuha, kad zakuha stavite špinat da se obari 2-3 minuta na laganoj vatri (jedva da kuha).
- Poprženi luk i krumpir zalite s 1 litrom vode,kad voda zakuha dodajte ocijeđeni obareni špinat. Sve zajedno kuhajte 15 do 20 minuta (dok se krumpir ne skuha, što ga sitnije nasjeckate kraće će te kuhati).
- Kad se sve skuha štapnim mikserom izmiksajte. Juhu vratite na vatru i dodajte vrhnje za kuhanje, začinite sa soli i paprom po želji. Kuhajte još oko 5 minuta na laganoj vatri.
Dobar tek !




Nema komentara
Objavi komentar