Quinoa nije bez razloga dobila naziv – kraljica žitarica. Qinoa sadrži više bjelančevina od ječma ili prosa, a po količini i uravnoteženosti aminokiselina usporediva je sa sojom. Također je dobar izvor magnezija, željeza, bakra, fosfora, B i E vitamina, a uz sve to ne sadržava gluten, te je idealna namirnica i za one koji primjenjuju bezglutensku prehranu.
Sastojci za 4 osobe:
- 1/2 šalice kuhane crvene quinoe (može i obična žuta)
- 4 dl soja de jogurta (može i mliječni, preporuka; sa bio certifikatom)
- 1/2 šalice suhih ribizla (ili neko drugo suho voće)
- 2 žlice agava sirupa
- voće po želji (trešnje, banane, dinja, breskva, šljiva,…) izrezano na manje komade
- 4 žlice mix arašida
- mix arašida (bademe, lješnjake, orahe, kikiriki tostirate 10-ak min u pećnici
- zagrijanoj na 150°c i smiksate. Prebacite u staklenke i po potrebi koristite)
Priprema:
Quinou skuhate po osnovnom receptu (1 šalica quinoe 2,5 šalice vode zakuhate te prebacite na najmanji plamen na minimalnu vatru i poklopljeno kuhate 15-ak minuta) i ohladite. Pomiješate sa svim ostalim sastojcima. Ovo možete
pripremiti navečer i ponijeti na posao za osviježavajući doručak.
Quinou skuhate po osnovnom receptu (1 šalica quinoe 2,5 šalice vode zakuhate te prebacite na najmanji plamen na minimalnu vatru i poklopljeno kuhate 15-ak minuta) i ohladite. Pomiješate sa svim ostalim sastojcima. Ovo možete
pripremiti navečer i ponijeti na posao za osviježavajući doručak.
Nema komentara
Objavi komentar