Sastojci koji se najčešće koriste u meksičkoj kuhinji su obično kukuruz i grah. Posebno kukuruz je sastavni dio velikog broja jela te se koristi se u izradi tijesta za tortille, jednog od najvažnijih elemenata meksičke kuhinje. Tikvice i paprike također igraju važnu ulogu u meksičkoj kuhinji. Glavna rakteristika meksičke kuhinje je da su jela jako začinjena. Evo jedna klasična meskička salata sa dodatkom kukuruza i graha. ukoliko želite malo više začinjenu verziju možete malo dodati sitno narezane jalapeno čili paprike i/ili tobasco umaka.
Sastojci:
- 250 gr crvenog graha
- 250 gr kukuruza šećeraca
- 1 manji luk
- 1 crvena paprika
- 1 rajčica
- ½ kristal salate
- 1 svježi krastavac
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- 2 češnja češnjaka
- peršin
- sok od limuna
Priprema:
Kristal salatu oprati i narezati, dodati narezan luk, narezanu papriku, rajčicu, krastavac i kukuruz. Preljev pripremiti tako da se pomješa malo maslinovog ulja sa limunom, dodati papar i sol i sitno narezani češnjak i peršin. Preliti preko salate, dobro pomiješati i poslužiti.
Kristal salatu oprati i narezati, dodati narezan luk, narezanu papriku, rajčicu, krastavac i kukuruz. Preljev pripremiti tako da se pomješa malo maslinovog ulja sa limunom, dodati papar i sol i sitno narezani češnjak i peršin. Preliti preko salate, dobro pomiješati i poslužiti.




Nema komentara
Objavi komentar