ads

Azijska salata od riže i škampi

Sastojci: 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckanog) 20 gr sitno nasjeckanog đumbira 3 žlice sezamovog ulja ¼ šalice rižinog octa 2 žl... thumbnail 1 summary
Sastojci:
  • 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckanog)
  • 20 gr sitno nasjeckanog đumbira
  • 3 žlice sezamovog ulja
  • ¼ šalice rižinog octa
  • 2 žlice umaka od soje
  • prstohvat šećera
  • 350 gr repova od škampi
  • 1 sitno nasjeckana mrkva
  • 2 stabljike celera, tanko narezane
  • 2 šalice graška
  • 3 žlice biljnog ulja
  • 2 šalice bijele ili smeđe kuhane riže
  • 1 mladi luk, tanko narezani
  • ¼ nasjeckane zelene salate
  • ½ šalice sjeckanog kikirikija
  • Priprema:
    Umutite češnjak, đumbir, sezamovo ulje, rižin ocat, umak od soje i šećer u veliku zdjelu. Prebacite dvije žlice preljeva u posudu srednje veličine, dodajte škampe i promiješajte. U preostali preljev dodajte mrkvu, celer i grašak i promiješajte.
    Ugrijte veliku tavu za prženje na jakoj vatri i dodajte 2 žličice biljnog ulja. Dodajte škampe, miješajte i pržite 3 – 4 minute dok ne postanu ružičaste, a zatim ih prebacite u zdjelu s povrćem. Neka se tava ponovno zagrije, a zatim dodajte preostalu žličicu biljnog ulja i pržite rižu oko 2 minute. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte rižu i narezani mladi luk u mješavinu škampi i povrća te sve zajedno dobro promiješajte. Podijelite u zdjelice i na vrh stavite zelenu salatu i kikiriki.

Nema komentara

Objavi komentar