Sastojci:
- 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckanog)
- 20 gr sitno nasjeckanog đumbira
- 3 žlice sezamovog ulja
- ¼ šalice rižinog octa
- 2 žlice umaka od soje
- prstohvat šećera
- 350 gr repova od škampi
- 1 sitno nasjeckana mrkva
- 2 stabljike celera, tanko narezane
- 2 šalice graška
- 3 žlice biljnog ulja
- 2 šalice bijele ili smeđe kuhane riže
- 1 mladi luk, tanko narezani
- ¼ nasjeckane zelene salate
- ½ šalice sjeckanog kikirikija
Priprema:
Umutite češnjak, đumbir, sezamovo ulje, rižin ocat, umak od soje i šećer u veliku zdjelu. Prebacite dvije žlice preljeva u posudu srednje veličine, dodajte škampe i promiješajte. U preostali preljev dodajte mrkvu, celer i grašak i promiješajte.
Ugrijte veliku tavu za prženje na jakoj vatri i dodajte 2 žličice biljnog ulja. Dodajte škampe, miješajte i pržite 3 – 4 minute dok ne postanu ružičaste, a zatim ih prebacite u zdjelu s povrćem. Neka se tava ponovno zagrije, a zatim dodajte preostalu žličicu biljnog ulja i pržite rižu oko 2 minute. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte rižu i narezani mladi luk u mješavinu škampi i povrća te sve zajedno dobro promiješajte. Podijelite u zdjelice i na vrh stavite zelenu salatu i kikiriki.
Nema komentara
Objavi komentar