Recept za tuna pizzu je kao i svaki drugi recept za pizzu podložan izmjenama prema našem ukusu, pa tako češnjak koji je naveden ovdje u sastojcima može se zamijeniti sa lukom, kapari izostaviti, a dodati masline. Ovo je količina sastojaka za jednu pizzu, ukoliko planiramo obrok za više osoba, sastojke treba uvećati.
Sastojci:
- tijesto za pizzu
- 25 dg tunjevine
- 30 dg naribanog sira
- umak od rajčice
- pola luka
- 1 češanj češnjaka
- kapari
- bosiljak
- sol
- papar
- 2-3 žlice ulja
Priprema:
Usitnite meso tunjevine i ravnomjerno ga nanesite na tijesto pizze koje smo prethodno stavili umak od rajčice. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i luk, tunu, sir, a potom i ostale začine: sol, papar i svježi bosiljak. Pizzu prelijte s malo ulja (ovdje je dobar odabir maslinovo ulje). Ukoliko je tunjevina bila konzervirana u ulju, možete iskoristiti to ulje. Na kraju dodati kapare i staviti pizzu u dobro zagrijanu pećnicu te peći na 200°C oko 15 minuta




Nema komentara
Objavi komentar