Sastojci za tijesto:
- 600 g brašna
- 1 margarin
- 2 jaja
- oko 1 dl mlijeka
- prstohvat soli
- 200 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilija šećer
- naribana korica od jednog limuna
Sastojci za nadjev:
- 1 kg bundeve ili jedna tegla džema od bundeve
Priprema:
Brašno prosijati, dodati prašak za pecivo, naribanu limunovu koricu, sol, šećer, omekšali margarin te uz dodavanje toplog mlijeka zamijesiti glatko tijesto. Formirati loptu, umotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na sat vremena. Podijeliti tijesto na dva dijela i razviti koru veličine pleha, staviti u pleh, posuti filom od bundeve. Razviti drugu koru i staviti preko fila.
Zagrijati pećnicu na 200 ºC , staviti pitu da se peče, pa nakon par minuta smanjiti na 180 ºC i peći petnaestak minuta ili dok pita ne porumeni. Kad se ohladi, posuti je obilato šećerom u prahu.
Napomena: Ja sam ovog puta koristila džem od bundeve, a nadjev se priprema tako što se bundeva nariba i proprži na margarinu da bude staklasta i pospe se šećerom po želji.




Nema komentara
Objavi komentar