Sastojci:
- pola pileta ( oko 500 gr)
- 3 mrkve
- 3 mala crvena luka
- 12 gr soli
- 17 gr vegete
- 3 litre vode
- 3 gr papra
- 3 gr suhog peršina ili malo svježeg peršina
Priprema:
- Pripremite pola domaćeg pileta ili kokoši s iznutricama.
- Pripremite 3 mrkve, 3 manja crvena luka, 17 gr vegete i 12 gr soli.
- Stavite sve u dublji lonac i ulijte oko 3 litre vode.
- Ostavite da se kuha oko 1 do sat i po.
- Povremeno dodajte vodu koja vam iskuhala tako da vam koka bude uvijek pokrivena da bi se ravnomjerno kuhala.
- Kada je meso kuhano izvadite ga na tanjur. Također izvadite povrće te iznutrice. Ostavite sve da se ohladi da bude mlako na dodir.
- Isijecite mrkvu i luk na sitne komadiće.
- Očistite koku od kože i svega sto ne izgleda čisto i uredno. Svaki malu kvržicu bilo da je to meso ili koža treba se ukloniti.
- Kada ste odvojili meso izrežite ga na sitne komadiće. Izrežite također iznutrice.
- Sve vratite u lonac sa vodom te dodajte oko 3 gr papra i 3 gr suhog peršina ili bolje ako imate svježi.
- Dodajte oko dve i pol do tri gužvice fidelina za juhu te ostavite da ključa samo 3 minute.




Nema komentara
Objavi komentar