Adilja nam je poslala recept za juhu s knedlama.
Sastojci:
- dva komada goveđeg mesa s kostima
- 3 mrkve
- 2 krumpira
- 1 crni luk
- 1 češanj češnjaka
- nekoliko zrna papra
- sol
- mljeveni papar
- vegeta
Sastojci za knedle:
- 1 jaje
- 9 žličica griza
- malo soli
Priprema:
U vodu (1,5 litra) dodati povrće za juhu, zrna soli, te kada provri dodati meso. Potom dodati sol, mljeveni papar i vegetu. Smanjiti vatru i lagano kuhati oko sat i pol. Juhu ocijediti i staviti ponovo kuhati na laganu vatru. Povrće možete izrezati na kockice i vratiti u juhu.
Za knedle pomiješati jaje s grizom i dodati malo soli. Malom žličicom vaditi knedle i ubacivati ih u juhu koja lagano vrije. Kuhati još oko desetak minuta da knedle narastu. Po želji u gotovu juhu dodati začine i posuti sa sitno sjeckanim peršinom prije posluživanja.
Za knedle pomiješati jaje s grizom i dodati malo soli. Malom žličicom vaditi knedle i ubacivati ih u juhu koja lagano vrije. Kuhati još oko desetak minuta da knedle narastu. Po želji u gotovu juhu dodati začine i posuti sa sitno sjeckanim peršinom prije posluživanja.




Nema komentara
Objavi komentar