Iako je pizza svjetski poznata postala upravo po svom umaku od rajčica i standardnim sastojcima, ponekad se može i pripremiti samo sa sirom i začinima te poslužiti uz kiselo vrhnje. Upravo to je bijela pizza.
Sastojci za tijesto:
- 200 gr glatkog brašna
- 1,25 dl vode
- 12,5 g kvasca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica šećera
- 1/2 žlice soli
Sastojci za nadjev:
- 150 g naribanog sira
- 150 gr svježe mozzarele
- sušeni origano
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Priprema:
Kvasac otopiti u mlakoj vodi i umijesiti tijesto. Tijesto dobro izraditi i ostaviti na toplom mjestu da se diže sat vremena. Potom tijesto razviti preko papira za pečenje i premazati s malo maslinovog ulja. Po vrhu rasporediti naribani sir i kriške mozzarele. Malo posoliti, popapriti i posuti sa sušenim origanom. Staviti u pećnicu zagrijanu na 220˚C oko 15 minuta. Poslužiti uz kiselo vrhnje.








Nema komentara
Objavi komentar