Ovo recept za palačinke sa mesom nam dolazi iz dalekog Alžira, a samom pripremom podsjeća na bosansku pitu kojoj malo tko može odoljeti.
Sastojci za 20 kom ahjouba / palačinaka:
Za tijesto:
- 500 gr sitnog griza
- 500 gr brašna
- 1 žličica soli
- voda
Za nadjev:
- 1 mala glavica luka
- 2 velike rajčice
- 250 gr mljevenog mesa
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- žličica Harissa (ljuti umak od rajčice)
- Priprema:
Tijesto:
U širokoj zdjeli pomiješajte brašno, griz i sol. Dodajte vodu i mijesite s prstima dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. Ostavite tijesto na toplom mjestu da odstoji oko 1 sat. Zatim premažite ruke uljem i napravite od tijesta male kugle (veličina mandarine), pokrijte ih plastičnom kesom da odstoje dok pripremite nadjev.
U širokoj zdjeli pomiješajte brašno, griz i sol. Dodajte vodu i mijesite s prstima dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. Ostavite tijesto na toplom mjestu da odstoji oko 1 sat. Zatim premažite ruke uljem i napravite od tijesta male kugle (veličina mandarine), pokrijte ih plastičnom kesom da odstoje dok pripremite nadjev.
Nadjev:
U tavi na žlici maslinovog ulja popržite sitno sjeckani luk. Zatim dodajte mljeveno meso i rajčice koje ste prethodno narezali na sitne kockice. Dodajte sol i papar te kuhajte na laganoj vatri, pri kraju dodati začine poukusu.
U tavi na žlici maslinovog ulja popržite sitno sjeckani luk. Zatim dodajte mljeveno meso i rajčice koje ste prethodno narezali na sitne kockice. Dodajte sol i papar te kuhajte na laganoj vatri, pri kraju dodati začine poukusu.
Priprema palačinki:
Tijesto dobro razvući dok ne dobijemo tanko prozirno tijesto, stavite na sredinu 2 žlice nadjeva u sredinu te dobro zamotati u oblik kocke. Peći na vrućoj tavi dok se tijesto ne zarumeni.









Nema komentara
Objavi komentar